Ik houd van mooie auto’s. Misschien een beetje vreemd voor mij als vrouw, maar het is nu eenmaal zo. Bovendien ben ik, wat ze noemen, een sportieve rijder.

Het is dan ook altijd mijn droom geweest om voor mijn 40e een BMW te rijden. En dat is gelukt. Ik had een mooie BMW. Ik heb er vijf jaar lang van genoten, er bijna 200.000 kilometer mee gereden en elke dag in en met die auto gelukkig geweest. Wat ik even vergeten was, in die droom van mij, was dat ik had moeten aangeven dat ik ook graag BMW had willen blijven rijden.
Dus toen de effecten van een persoonlijke crisis te veel voelbaar werden, heb ik mijn BMW verkocht. En omdat ik geen enkele concessie wilde doen aan mijn liefde voor BMW, ben ik direct naar de allerkleinste auto gegaan en rij ik nu alweer een paar jaar in een Alto. En ik vind het heerlijk. Ik ben dankbaar dat ik überhaupt een auto heb en ik weet zeker dat ik de enige Alto rijder ben die denkt dat ze in een BMW rijdt.

Gelukkig heelt de tijd alle wonden, wordt je van tegenslag alleen maar sterker en groeit mijn bedrijf weer. Met als gevolg dat ik weer dromen heb. En ja, bij mij gaan die dan toch weer over mijn volgende nieuwe auto.

Afgelopen week ging ik dan ook met mijn zoon, die toch een beetje dezelfde ’tik’ lijkt te hebben als zijn moeder, naar de BMW dealer in Rotterdam. We wilden heel graag een proefrit maken met de nieuwe BMW 2 Coupe of de Cabrio.

Goedgemutst gingen we dan ook naar binnen om mooie BMW’s te bekijken en om ‘even’ een proefrit te regelen. Verkopers liepen aan ons voorbij. Zonder overdrijven, wel 6 stuks. En we hadden werkelijk alle tijd om die hele zaak door te lopen zonder enige vorm van aandacht van de verkopers voor ons. Nu kan het zijn dat mijn uitstraling helemaal niet (meer) een ‘BMW uitstraling’ heeft, of ze waren heel druk met hun lunch of het kan zijn dat de recordwinst van BMW in 2015 een ‘onoverwinnelijkheidgevoel’ geeft aan de verkopers.
Ik weet niet wat het is. Maar het feit is dat we zeker 3 kwartier hebben rondgelopen voordat we contact kregen met een verkoper. Toen ik aangaf dat ik graag een proefrit wilde, zei hij dat we eerst een offerte moesten maken. Zoonlief en ik hadden tijd zat, dus uiteraard deden we dat. Weer een half uur later was de offerte rond. Blijkbaar was ik overigens in de afgelopen 8 jaar de prijsontwikkeling van BMW wat kwijtgeraakt, want ik kwam voor de een na kleinste BMW met een ditje en een datje toch uit op bijna 60.000 euro. Enfin. De offerte lag er en ik vroeg naar de proefrit. Meneer vroeg of ik eerst even akkoord wilde gaan met de offerte. Nou ja, om een lang verhaal kort te maken, we waren klaar bij de BMW.
En we waren er stil van. Dit hadden we niet verwacht.

Gelukkig hadden we een plan B. En dus stonden we een paar minuten later bij de nieuwe buren van BMW: Tesla.
En dat was helemaal anders. Het was geweldig. Het was een prachtig voorbeeld van hoe de nieuwe economie in de praktijk werkt.
We werden direct opgevangen door een blije verkoper. We kregen koffie en natuurlijk een uitleg over de Tesla. Via een smartboard werd daarna de auto samengesteld. En voor 88 duizend euro, tsja als je het snel zegt, zou ik een Tesla kunnen rijden met allerlei fiscale voordelen. En dan gebeurt het: De verkoper vraagt aan ons of we een proefrit wilden! Kijk zo moet dat dus. Bij Tesla weten ze nog hoe je met klanten omgaat. En binnen 5 minuten rijden we, met de verkoper overigens, in de Tesla.
En wat er met mij in die Tesla gebeurde. Daar heb ik eigenlijk geen woorden voor:
Wat een geweldige ervaring, wat een super ligging en wat een kracht zit er in die auto. Echt de auto glansde maar ik zat en zit nog steeds als ik er aan terug denk te stralen!
Teruggekomen bedank ik de verkoper voor de uitleg, zijn aandacht en de proefrit en hij bedankt ons voor ons bezoek!

Twee dagen later krijg ik een mail van BMW waarin ik word gevraagd of ik nog nagedacht heb over de offerte. Vijf dagen later krijg ik een mail van Tesla waarin er gevraagd wordt hoe ik mijn proefrit heb ervaren.

Op basis van mijn ervaringen met deze automerken, zie ik één belangrijk verschil. En dat zit hem echt in ‘de oude’ en in ‘de nieuwe economie’:

  • In de oude economie ben je als verkoper bezig met het verkopen van jouw product en met de specificaties daarvan zonder dat je echt met de klant bezig bent
  • In de oude economie geef je niet, neem je alleen maar
  • In de oude economie wordt uitgegaan van schaarste in plaats van overvloed
  • En het belangrijkste verschil: in de oude economie geef je de klant geen ervaring en in de nieuwe economie, draait het juist om het geven van een ervaring.

Ik heb in ieder geval een fantastische ervaring gehad. Bovendien is wat ik niet voor mogelijk had gehouden, echt gebeurd: ik heb een nieuwe droomauto. Dank je wel daarvoor Tesla.

En wil jij nu bij mij ook ‘een nieuwe economie’ ervaring? Een CoachingGesprek of een SparringPartnerGesprek met echte aandacht voor jou met als resultaat:

  • dat je een probleem opgelost hebt, of dat je weet welke weg je moet nemen of een totaal ander perspectief waardoor je veel beter in je vel zit?
  • dat je na afloop van het gesprek nog dagen erna een lach op je gezicht krijgt, of een voldaan gevoel of dat je nog steeds geïnspireerd bent
  • dat je de idee hebt dat je veel meer kunt dan je tot nu toe dacht?

Maak dan gebruik van mijn jubileum cadeau:

Een gratis coaching- of Sparring partner gesprek van 60 minuten.

Klik hier voor de beschikbare momenten.

PS 1: Ik geef in maart 10 mensen dit cadeau, dus zorg dat je er snel bij bent.
PS 2: Het is echt een cadeau. Dus niets geen verplichtingen achteraf. Hooguit na 5 dagen een mail om je te bedanken voor het gesprek!

Dag BMW & Hallo Tesla